Adresa:
Ibsenstraße 14,
10439 Berlin

Kontakt:
📞 +49 30 814 712 10
✉ mail@botschaftbh.de
http://www.botschaftbh.de/

Unaprijeđenje suradnje između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke je u stalnom porastu i odnosi između dvije zemlje se s pravom mogu nazvati prijateljskim i konstruktivnim, bez otvorenih pitanja i uz kontinuiranu potporu službenog Berlina svim oblicima vanjskopolitičke afirmacije BiH. Sukladno izloženom, plan rada i aktivnosti.

Veleposlanstva BiH u Berlinu će biti upravljene u smislu ne samo očuvanja istih odnosa nego i njihovog dodatnog unaprijeđenja u periodu koji je pred nama. Pored nastojanja za jačanjem političke, gospodarske, kulturne i drugih oblika suradnje između Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, zadaća Veleposlanstva BiH u Berlinu je i zaštita prava i interesa građana Bosne i Hercegovine koji borave u SR Njemačkoj. U ostvarivanju istog cilja, osoblje Veleposlanstva stoji na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine i spremno je da, sukladno važećem zakonodavstvu BiH, pruži svaki oblik konzularne zaštite i pomoći.

Dopustite mi i da iskažem spremnost na svaki oblik buduće suradnje i otvorenost za eventualne sugestije, primjedbe i inicijative čiji bi cilj mogao biti dodatno unaprijeđenje rada Veleposlanstva BiH u Berlinu i afirmiranje interesa Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

S poštovanjem,
Jadranka Winbow, izvanredna i opunomoćena veleposlanica BiH u SR Njemačkoj.

Izvor: www.botschaftbh.de

Share:

Leave a Reply